Skip to Store Area:

Techniki-Express.gr

Πότε και γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στα κλιματιστικά;

Posted on 17 April 2019

Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση κλιματιστικού

 

Το ετήσιο service του μηχανήματός σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν. Παραλείπεται για οικονομικούς λόγους, αλλά, κυρίως λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Όταν η συντήρηση γίνεται στο σωστό χρόνο, μπορείτε... μακροπρόθεσμα να εξοικονομήσετε, όχι μόνο χρήματα, αλλά και μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Όταν το μηχάνημά σας δεν έχει συντηρηθεί, μειώνεται σταδιακά η ψυκτική του ικανότητα και αυξάνεται το κόστος λειτουργίας. Βάσει ερευνών, έχει αποδειχθεί ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε το 95% της αρχικής του απόδοσης και, επομένως, μειωμένο ηλεκτρικό κόστος.

 

Κάποιες από τις ενδείξεις της κακής ή καθόλου συντήρησης που γίνονται αντιληπτές από εσάς είναι:

 

1) Μειωμένη ή καθόλου απόδοση.

2) Θόρυβος του ανεμιστήρα ο οποίος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός.

3) Έντονη δυσοσμία.

4) Συνθήκες μειωμένης άνεσης (δυσφορία).

5) Επιβαρυμένος λογαριασμός ρεύματος.

 

Τα επίπεδα της ποιότητας του αέρα , της υγρασίας και η γενική άνεση στο χώρο μπορεί να μειωθούν δραστικά όταν παραμελούμε την συντήρηση του μηχανήματός μας. Ειδικά η ποιότητα του αέρα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας όταν τα φίλτρα, ο ανεμιστήρας και άλλα εξαρτήματα έχουν αυξημένα επίπεδα σκόνης. Παράλληλα, η διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων υγρασίας μειώνει σημαντικά τα αλλεργιογόνα που μεταφέρονται με τον αέρα.

Ορισμένα κλιματιστικά μπορεί να χαλάσουν πιο εύκολα από κάποια άλλα, εάν δεν συντηρηθούν στο σωστό χρόνο. Όταν επιβαρύνονται από τη σκόνη, δεν μπορούν να αποβάλλουν την θερμότητα με το ρυθμό που πρέπει, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψυκτική ικανότητα. Για να μπορέσει όμως το μηχάνημα να αποδώσει υπό αυτές τις συνθήκες και να ψύξει το χώρο σας, θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια, δηλ., περισσότερες ώρες. Αυτό σημαίνει: Περισσότερες ώρες λειτουργίας = Αυξημένος λογαριασμός ρεύματος.

συντήρηση κλιματιστικού

 

Η συντήρηση κλιματιστικού περιλαμβάνει:

- Γενικός έλεγχος λειτουργίας (εσωτερικής - εξωτερικής μονάδος)

- Έλεγχος ανεμιστήρα - φτερωτής

- Έλεγχος και καταγραφή πιέσεων μηχανήματος

- Έλεγχος συνδέσεων & καλωδιώσεων

- Ανίχνευση διαρροών

- Έλεγχος ψυκτικού υγρού (φρέον)

- Καθαρισμός φίλτρων και περσίδων

- Καθαρισμός στοιχείων εσωτερικής μονάδας με χρήση μυκητοκτόνων

- Καθαρισμός στοιχείων εξωτερικής μονάδας

- Καθαρισμός λεκάνης συλλογής υδάτων

- Καθαρισμός ανεμιστήρων

 

Συντήρηση βιολογικού καθαρισμού A/C:

 

 Η διαφορά με την συντήρηση είναι ότι βγάζουμε όλα τα στοιχεία, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τον ατμό. Κάνει το κλιματιστικό σας καινούργιο.

 

Η συντήρηση του κλιματιστικού πρέπει να γίνετε 1 φορά το χρόνο.

 

 

Κόστος  συντήρησης

 

Η Συντήρηση κλιματιστικού 19,00 € + ΦΠΑ &

 

Ο Βιολογικός καθαρισμός  45,00 € + ΦΠΑ.

 

 


This post was posted in Ανακοινώσεις and was tagged with Αιγάλεω, Νεο Φάληρο, Δραπετσώνα, Αμφιάλη, Κερατσίνι, χαιδάρι, Καλαμάκι, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρουπολη, Ταύρος, Μοσχάτο, Αγία Βαρβάρα, Ρέντη, Αθήνα, Πειραιά, Νίκαια, Πέραμα, Καμίνια, Κορυδαλλός, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Ζωγράφου, Σαλαμίνα, Παλαιό Φάληρο, Πειραιάς, Ψυταλλεια, Χατζηκυριακειο, Φρεαττυδα, Τρουμπα, Ρετσινα, Προφητης Ηλίας, Πειραάς, Πηγαδα, Πειραική Παπαστρατος, Παλιατζηδικα, Παλαιά Κοκκινιά, Ξαβερη, Μικρολίμανο, Κουμουνδούρου, Καστέλλα, Κοπη, Καρβουνιαρικα, Καλλίπολη, Ζέα, Ευαγγελίστρια, Κέντρο Πειραιά, Βωκος, Βρυωνη, Άγιος Βασιλειος, Αγία Σοφιά, Ψυρρή, Χαυτεια, φωκιωνος, Νεγρη, Τρεις γέφυρες, Τζιτζιφιες, Σεπόλια, Ρουφ, Ριζούπολη, Ριζόκαστρο, Προμπονας, Πολύγωνο, Ποδονιφτης, πλάκα Πετράλωνα, Περισσος, Πατήσια, Παγκρατι, Ομόνοια, Νεάπολη, Νέος Κοσμος, Νέα Φιλοθέη, Μοναστηράκι, Μεταξουργίο, Μακρυγιάννη, Λυκαβηττόις, Κυψέλη, Κουκάκι, Κολωνός, Κολωνάκι, Κολοκυνθου, Κεραμεικός, Καλογρέζα, Καλλιμάρμαρο, Ιλίσια, Θησείο, Ερυθρός Σταυρός, Εξάρχεια, Ελαιώνας, Ελληνορωσων, Γουδί, Γούβα