Αντλίες θερμότητας! Όσο πρέπει να γνωρίζετε! 211 40 12 153

Tι είναι οι αντλίες θερμότητας;

 

H βασική λειτουργία της αντλίας θερμότητας είναι η άντληση θερμότητας από το περιβάλλον για τη θέρμανση χώρων.

 

Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού αποτελούν την οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση θέρμανσης και κλιματισμού, με χρήση ηλεκτρικής και ανανεώσιμης ενέργειας (ατμοσφαιρικός αέρας). Είναι κατάλληλες τόσο για νέες όσο και για υφιστάμενες εγκαταστάσεις και είναι 100% συμβατές με οποιαδήποτε υδραυλική εγκατάσταση.

Αντλία θέρμανσης μεσαίων θερμοκρασιων

 

Eξοικονόμηση  ενέργειας  και  χρημάτων

 

Οι αντλίες θερμότητας:

– Προσφέρουν εξοικονόμηση έως και 80%,

– Έχουν ελάχιστες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,

– Είναι εως και 4 φορές πιο αποδοτικές,

– Εγκαθίστανται εύκολα,

– Είναι 100% συμβατές με καλοριφέρ και ενδοδαπέδια θέρμανση.

 

Η εγκατάστασή τους είναι γρήγορη & εύκολη  και δεν χρειάζονται επιπλέον οικοδομικές εργασίες. Παράλληλα, τα κόστη συντήρησης είναι μηδαμινά, συμβάλλοντας ακόμη περισότερο στη μείωση των τρεχού- μενων εξόδων.

 

Oι αντλίες θερμότητας LG Therma V εντάσσονται σε κρατικά προγράμματα επιχορηγήσεων (π.χ. «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»).

 

εξοικονόμηση χρημάτων

Tύποι Αντλιών Θερμότητας

 

Τα συστήματα αντλιών θερμότητας χωρίζονται σε κατηγορίες βάση δύο κριτηρίων:

 

1)  Τον αριθμό μονάδων από τις οποίες αποτελείται το σύστημα:

α) Split ή διαιρούμενου τύπου (εσωτερική και εξωτερική μονάδα),

β) τύπου Monobloc (ενιαία μονάδα).

 

2) Τη θερμοκρασία του παραγόμενου νερού θέρμανσης:

α) υψηλών θερμοκρασιών,

β) μεσαίων θερμοκρασιών.

 

 Με βάση τα παραπάνω κριτήρια προκύπτουν διάφορες σειρές & μοντέλα με συνδυασμούς χαρακτηριστικών, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή σε διαφορετικές περιπτώσεις, ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες της κτιριακής εγκαταστάσης και το σύνολο της επένδυσης που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

 

Τherma V Split Yψηλών θερμοκρασιών

 

Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Therma V Split Υψηλών θερμοκρασιών είναι κατάλληλες για οικιακές κτιριακές εγκαταστάσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες σας για θέρμανση ή/και παραγωγή ζεστού νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ειδικότερα, η εφαρμογή αυτή συνίσταται σε περιπτώσεις ελλιπούς θερμομόνω- σης, βρίσκοντας απόλυτη εφαρμογή σε περιπτώσεις αντικατάστασης λέβητα υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης με παραδοσιακά σώματα καλοριφέρ.

 

Οι αντλίες αυτές εξασφαλίζουν τη δυνατότητα νε- ρού προσαγωγής έως 80°C χωρίς τη χρήση αντιστά- σεως και ενδείκνυνται για εγκαταστάσεις όπου η εξω- τερική θερμοκρασία αγγίζει πολύ χαμηλά επίπεδα. Με τεχνολογίες όπως το Hybrid Defrost μειώνουν τον χρόνο απόψυξης κατα 25% συντελλόντας στην αύξηση της παρεχόμενης θερμότητας στον χώρο και την επιπλέον μείωση των λειτουργικών εξόδων.

 

Τherma V Split Mεσαίων θερμοκρασιών

 

Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Therma V Split Μεσαίων θερμοκρασιών παρέχουν νερό θερμοκρασίας έως 55°C και όπως των Υψηλών θερμοκρασιών, είναι κατάλληλες για οικιακές και κτιριακές εγκαταστάσεις, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες σας χειμώνα καλοκαίρι, για θέρμανση, παραγωγή ζεστού νερού, αλλά και ψύξη. Η εφαρμογή συνιστάται σε εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης θερμομό- νωσης, βρίσκοντας εφαρμογή σε περιπτώσεις συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης, καλοριφέρ με- σαίων θερμοκρασιών και Fan Coil Units.

 

Οι αντλίες αυτές επιτυγχάνουν υψηλότατους συντελεστές απόδοσης (COP>4), αποδίδοντας έως και τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα παρα- δοσιακά συστήματα θέρμανσης, συμβάλλοντας σε εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

 

Αντλία θέρμανσης εξωτερικη μοναδα

Τherma V Monobloc

 

Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Therma V Μοnobloc διατηρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και οφέλη των Therma V Split Μεσαίων θερμοκρασιών, ενώ ενσωματώνουν στην εξωτερική τους μονάδα όλο το υδραυλικό μέρος, απαλείφοντας τη χρήση εσωτερικής μονάδας. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό η εγκατάστασή τους είναι ακόμα πιο ευέλικτη, καθώς ο τεχνικός μπορεί εύκολα απλώς να συνδέσει τους σωλήνες του νερού πάνω στη μονάδα, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επιπλέον ψυκτικών σωληνώσεων.

 

Οι αντλίες θερμότητας Therma V Monobloc ενδείκνυνται σε περιπτώσεις με αρχιτεκτονικούς περιορισμούς, όπου δεν υπάρχει χώρος για εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας.

 

Αντλία θέρμανσης monobloc

 

 Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο Eπικοινωνίας: 211 40 12 153

 

Ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, ψυκτικός... techniki express!!

Κλείστε Ραντεβού

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
TUV CERTIFICATION TECHNIKI-EXPRESS.GR

Λοιπές Υπηρεσίες

ΘΕΡΜΑΝΣΗ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Θέρμανση

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ_TECHNIKI-EXPRESS.GR

Επισκευές Οικιακών Συσκευών

Τιμοκατάλογος

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Φωτοβολταϊκά