Προμήθεια και τοποθέτηση επιτηρητή τάσης μονοφασικό

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ.

Τοποθέτηση επιτηρητή τάσης μονοφασικό Schneider (με ρελέ ισχύος και διακόπτη) 200€

Στην παραπάνω τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Τι είναι ο επιτηρητής τάσης;

Ο επιτηρητής τάσης είναι ένα χρήσιμο εξάρτημα για την προστασία μιας εγκατάστασης από επικίνδυνες διαταραχές της τάσης.

Οι διακυμάνσεις τάσης είναι ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στα δίκτυα ηλεκτρισμού. Οι ηλεκτρικές συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας έχουν ανοχή σε μικρές διακυμάνσεις και έτσι δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν όμως στιγμές που η τάση βυθίζεται σε τιμές κάτω και από τα 210V ή ακόμα εκτοξεύεται στα 260V και πάνω.

Λόγω της υπερφόρτωσης ενός δικτύου, η οποία συνήθως προκαλείται από αυξημένη ζήτηση ενέργειας, προκαλείται πτώση τάσης που έχει σαν αποτέλεσμα τη φθορά των συσκευών ενός σπιτιού.

Αντίστοιχα, κάποιες φορές, εξ’ αιτίας καιρικών φαινομένων (κεραυνών) και άλλες λόγω της παροχής από το δίκτυο έχουμε υπέρταση, δηλαδή η τάση είναι πολύ μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια. Το αποτέλεσμα μιας υπέρτασης είναι να «καεί» μια συσκευή.

Ο επιτηρητής τάσης είναι ένα υλικό ράγας όπως και τα υπόλοιπα που απαρτίζουν τον ηλεκτρικό μας πίνακα. Ο αγωγός της φάσης περνάει από τον επιτηρητή πριν φτάσει να τροφοδοτήσει την ηλεκτρολογική μας εγκατάσταση και έτσι αυτός ελέγχει συνεχώς την τιμή της τάσης. Στις ρυθμίσεις του επιτηρητή επιλέγουμε το ανώτερο και το κατώτερο επιτρεπτό όριο καθώς επίσης και το χρόνο αντίδρασης. Έτσι, όταν η τάση πάρει τιμές εκτός των ρυθμισμένων ορίων, ο επιτηρητής «μετράει αντίστροφα» σύμφωνα με το χρόνο που του έχουμε δώσει (συνήθως μερικά δευτερόλεπτα). Αν η τάση εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ορίων, ο επιτηρητής «κόβει» την παροχή της εγκατάστασης ώστε να προστατεύσει τις συσκευές. Όταν η τάση επανέλθει στις συνηθισμένες τιμές τότε ο επιτηρητής «ανοίγει» την τροφοδοσία και όλα ξαναρχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Κλείστε Ραντεβού

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
TUV CERTIFICATION TECHNIKI-EXPRESS.GR

Λοιπές Υπηρεσίες

Ηλεκτρολογικές Ανακαινίσεις TECHNIKI-EXPRESS.GR

Ηλεκτρολογικές Ανακαινίσεις

Αποφράξεις

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Επισκευές και Συντηρήσεις _ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Επισκευές Συντηρήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Ηλεκτρολογικά