Αγορά Ηλιακού θερμοσίφωνα – Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα και η αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια επένδυση η οποία θα αποσβεστεί γρήγορα, χαρίζοντας μας ζεστό νερό και οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα για πολλά χρόνια. Με ελάχιστο κόστος συντήρησης ένας καλός ηλιακός έχει μεγάλη διάρκεια ζωής περίπου 12-20 χρόνια και μας εξοικονομεί χρήματα.

 

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζετε προτού κάνετε την αγορά.

Ένας ηλιακός αποτελείται από το μπόιλερ, τους συλλέκτες και την βάση του.

 

Πώς να επιλέξω το μέγεθος του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η επιλογή μεγέθους ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάται από το πόσα άτομα θα κάνουν χρήση.

2-3 άτομα χρειάζονται μπόιλερ 120 lit

3-4 άτομα χρειάζονται μπόιλερ 160 lit

5 και άνω χρειάζονται μπόιλερ 200 lit

 

Πώς να επιλέξω τον ηλιακό μου θερμοσίφωνα;

Ένας καλής ποιότητας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει: α) Να έχει εξωτερικό περίβλημα από προβαμμένο χάλυβα ή εξωτερικό περίβλημα ναυπηγικού αλουμινίου. β) Αντιδιαβρωτική, αντιπαγωτική προστασία. Το κλειστό κύκλωμα αντιψυκτικού υγρού να προστατεύεται από μανδύα (jacket), ώστε να λειτουργεί σωστά ακόμη και όταν κάνει παγωνιά και ταυτόχρονα να προστατεύει τους συλλέκτες από τα άλατα του νερού, τα οποία ως γνωστόν ευθύνονται για το βούλωμα των σωληνώσεων των συλλεκτών.  γ) Να έχει οικολογική μόνωση πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας και πάχους, ώστε να εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε εξαιρετικά αντίξοες θερμοκρασίες (-30°C υπό το μηδέν). δ) η μεταλλική κατασκευή της δεξαμενής του να είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές, ώστε να αντέχει στις υψηλές πιέσεις του δικτύου ύδρευσης. ε) το δοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι χαλύβδινο και εσωτερικά επισμαλτωμένο, μέθοδος (GLASS) ή από ανοξείδωτο χάλυβα (INOX). θ) η χάλκινη επιφάνεια του ηλιακού συλλέκτη να είναι με επίστρωση τιτανίου (επιλεκτικοί συλλέκτες) και το γυαλί να είναι άθραυστοι ειδικοί κρύσταλλοι (tempered) για αντοχή στο χαλάζι και έξτρα απορροφητικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας.

 

Τι πιστοποιήσεις πρέπει να έχει ένας αξιόπιστος ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ένας αξιόπιστος ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει οπωσδήποτε να έχει δήλωση συμμόρφωσης ΕΛΟΤ και σήμανση CE εναρμονισμένα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας της λειτουργίας της συσκευής.

Τι σημαίνει ηλιακός διπλής ή τριπλής ενεργείας;

Ο ηλιακός διπλής ενεργείας λειτουργεί με το ρεύμα και τον ήλιο, ενώ ο ηλιακός τριπλής ενεργείας λειτουργεί με το ρεύμα,τον ήλιο και το καλοριφέρ (μπόιλερ).

 

Τι σημαίνει ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού και κλειστού κυκλώματος;

Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι κλειστού κυκλώματος (να λειτουργεί με αντιψυκτικό υγρό) διότι αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και έτσι προστατεύονται οι ηλιακοί συλλέκτες. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος έχουν μεγαλύτερο όριο ζωής και τον μέγιστο δυνατό βαθμό απόδοσης.

Θερμοσίφωνας Κλειστού Κυκλώματος:

Η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας – σερπαντίνας (το θερμαινόμενο μέσο – αντιψυκτικό υγρό – κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα το οποίο θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους).

Θερμοσίφωνας Ανοικτού Κυκλώματος:

Σε αυτού του τύπου θερμοσίφωνες, έχουμε απευθείας θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό χρήσης). Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, αλλά λόγω του ότι δεν διαθέτουν αντιψυκτικό υγρό, έχουν προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετούς) και λόγω διαστολής μπορεί να σπάσουν οι σωληνώσεις.

 

Τι προσφέρει το αντιψυκτικό υγρό που περιέχει μέσα η συσκευή;

Κατά τους χειμερινούς μήνες, που η θερμοκρασία ειδικά τη νύχτα μπορεί να πέσει κάτω των 0°C, το αντιψυκτικό υγρό επειδή είναι μείγμα αιθυλενογλυκόλης, δεν επιτρέπει στον θερμικό φορέα να παγώσει και έτσι προστατεύονται οι ηλιακοί συλλέκτες από το σπάσιμο των σωλήνων. Ομοίως το καλοκαίρι προσφέρει προστασία από τον βρασμό. Επίσης παρέχει αντισκωριακή προστασία.

 

Τι σημαίνει απλός χάλκινος συλλέκτης και τι επιλεκτικός συλλέκτης τιτανίου;

Οι επιλεκτικοί συλλέκτες ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, συγκρινόμενοι με τους απλούς χάλκινους ηλιακούς συλλέκτες, αποδίδουν περισσότερο. Οι επιλεκτικοί συλλέκτες με ειδική επίστρωση τιτανίου, είναι η νέα γενιά ηλιακών συλλεκτών και μας προσφέρουν απορρόφηση της άμεσης και έμμεσης ακτινοβολίας, ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών, μεγαλύτερη οικονομία και καλύτερη απόδοση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γιατι πρέπει να γίνεται συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα?

Ηλιακός θερμοσίφωνας με 10 Χρόνια Εγγύηση!

 

Τηλέφωνο Eπικοινωνίας: 211 40 12 153

 

Κλείστε Ραντεβού

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
TUV CERTIFICATION TECHNIKI-EXPRESS.GR

Λοιπές Υπηρεσίες

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ_TECHNIKI-EXPRESS.GR

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Επισκευές και Συντηρήσεις _ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Επισκευές Συντηρήσεις

Ηλεκτρολογικές Ανακαινίσεις TECHNIKI-EXPRESS.GR

Ηλεκτρολογικές Ανακαινίσεις

Δομημένη Καλωδίωση