Πρακτικές οδηγίες για ζεστό σπίτι.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη χώρου στην σωστή θερμοκρασία. Για τους χειμερινούς μήνες η ιδανική θερμοκρασία είναι 19-20 βαθμοί Κέλσιου.

Ρυθμίστε το κλιματιστικό για τη θέρμανση στους 20-23°C. Προτιμάτε την ένδειξη auto. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 10-15°C.

Διατηρείτε κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα που βρίσκονται κοντά στο θερμοστάτη χώρου.

Προγραμματίστε προσεκτικά τις ώρες θέρμανσης, για να βελτιστοποιήσετε τη χρήση της ενέργειας.

Ακολουθήστε τα προγράμματα συντήρησης! Στα συστήματα θέρμανσης, η συντήρηση (έλεγχος και καθαρισμός) του λέβητα και του καυστήρα πρέπει να γίνεται κάθε τέλος της περιόδου χρήσης, από ειδικευμένο τεχνίτη. Η συστηματική συντήρηση εξασφαλίζει την καλή απόδοση της εγκατάστασης, που σημαίνει εξοικονόμηση καύσιμου και χαμηλή ρύπανση από καυσαέρια. Στα συστήματα κλιματισμού θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε μήνα τα φίλτρα του αέρα.

Εξαερώνετε περιοδικά τα σώματα του καλοριφέρ. Η παγίδευση αέρα μέσα στο καλοριφέρ γίνεται άμεσα αντιληπτή, αφού το ζεστό νερό δεν κυκλοφορεί μέσα στο θερμαντικό σώμα με αποτέλεσμα η επιφάνειά του να είναι κρύα και να μειώνεται η θερμαντική απόδοση.

Αποφεύγετε να σκεπάζετε τα σώματα του καλοριφέρ ή να τοποθετείτε έπιπλα μπροστά τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία των σωμάτων καλοριφέρ είναι η άνετη κυκλοφορία αέρα γύρω από το θερμαντικό σώμα.

Βεβαιωθείτε ότι θερμαίνονται μόνο οι χώροι που χρησιμοποιείτε και ότι η θέρμανση είναι κλειστή ή σε μειωμένο επίπεδο τις ώρες που αυτοί  δεν χρησιμοποιούνται. Προγραμματίστε τη λειτουργία του κλιματιστικού ανάλογα με τη χρήση του χώρου.

Ελέγχετε τακτικά για τυχόν διαρροές θερμότητας. Η βελτίωση της αεροστεγανότητας μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα τοποθετώντας περιμετρικά του κουφώματος μια αυτοκόλλητη ταινία μόνωσης. Στις πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν ειδικές βούρτσες στο κάτω τμήμα τους, σε επαφή με το δάπεδο.

Αποφεύγετε τη χρήση συνηθισμένων ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων και αερόθερμων. Καταναλώνουν τουλάχιστον διπλάσια ενέργεια από τα κλιματιστικά.

Διατηρείτε κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα σε όλους τους χώρους που υπάρχει σε λειτουργία καλοριφέρ ή κλιματιστικό.

Αερίστε τους εσωτερικούς χώρους μόνο όταν δεν λειτουργεί καλοριφέρ ή κλιματιστικό. Το χειμώνα ο αερισμός πρέπει να γίνεται το μεσημέρι.

Προσαρμόστε τις ενδυματολογικές σας συνήθειες ανάλογα με την εποχή. Ο ζεστός ρουχισμός τον χειμώνα βοηθά την θερμομόνωση του σώματος.

Εφαρμόστε σκίαστρα και χοντρές κουρτίνες για εξοικονόμηση ενέργειας. Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα σκίαστρα στα νότια παράθυρα το χειμώνα στη διάρκεια της ημέρας για  ηλιασμό των εσωτερικών χώρων και μείωση των θερμικών φορτίων.

Η κατεύθυνση του αέρα στα κλιματιστικά θα πρέπει να ρυθμίζεται προς τα κάτω, αφού ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και κινείται με φυσικό τρόπο προς τα πάνω..

Μην τοποθετείτε πηγές θερμότητας κοντά στο θερμοστάτη γιατί τον επηρεάζουν

Όταν γίνεται αντικατάσταση θα πρέπει να επιλέγονται κλιματιστικά και συστήματα θέρμανσης με ψηλή ενεργειακή απόδοση ( ενεργειακής κατηγορίας Α).

Εφαρμόστε συστήματα θερμομόνωσης στους τοίχους και την οροφή, διπλά τζάμια, σωστές διαστάσεις των εγκαταστάσεων θέρμανσης / ψύξης

Βεβαιωθείτε ότι οι ανεμιστήρες στις τουαλέτες σταματούν να λειτουργούν όταν  οι χώροι δεν χρησιμοποιούνται.

Κλείστε Ραντεβού

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
TUV CERTIFICATION TECHNIKI-EXPRESS.GR

Λοιπές Υπηρεσίες

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Κλιματισμός

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΒΛΑΒΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ TECHNIKI-EXPRESS.GR

Υδραυλικά

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ_TECHNIKI-EXPRESS.GR

Επισκευές Οικιακών Συσκευών

Αποφράξεις