ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα, η χρήση του κλιματιστικού μπορεί να μας κοστίσει λιγότερο, εάν ακολουθήσουμε κάποιες απλές συμβουλές

  • Αρχικά, καλό είναι να επιλέξετε κλιματιστικά με υψηλή ενεργειακή απόδοση (τουλάχιστον ενεργειακής κατηγορίας Α). Τα κλιματιστικά χαρακτηρίζονται ως Α ενεργειακής κλάσης όταν το COP (Coefficient Of Performance), ο λόγος δηλαδή της ενέργειας που αποδίδουν προς την ενέργεια που καταναλώνουν, είναι μεγαλύτερος από 3,6. Για παράδειγμα η αντικατάσταση μιας κλιματιστικής μονάδας τάξης ενεργειακής απόδοσης C, με μια κλιματιστική μονάδα τάξης ενεργειακής απόδοσης Α+, οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 34%, ενώ η αντικατάστασή της με μια κλιματιστική μονάδα τάξης ενεργειακής απόδοσης Α+++, οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 95%.
  • Ρυθμίστε την κλιματιστική μονάδα σε θερμοκρασία 26 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και 20 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα. Για κάθε βαθμό αύξησης (το καλοκαίρι) ή μείωσης (το χειμώνα) του θερμοστάτη του κλιματιστικού, εξοικονομούμε 7-10% στην κατανάλωση ρεύματος.
  • Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες λειτουργίας και συντήρησης του κατασκευαστή για το κλιματιστικό σας.
  • Ο τακτικός και επιμελής καθαρισμός των φίλτρων αέρα του κλιματιστικού σας συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποδοτική λειτουργία του.
  • Το καλοκαίρι, ρυθμίστε την κατεύθυνση του αέρα στα κλιματιστικά προς τα κάτω, αφού ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και κινείται με φυσικό τρόπο προς τα πάνω.
  • Ρυθμίστε τους θερμοστάτες στη θέση auto, και προτιμήστε τη μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.
  • Επίσης, μην τοποθετείτε πηγές θερμότητας κοντά στο κλιματιστικό, διότι το επηρεάζουν, με αποτέλεσμα να δουλεύει περισσότερο του κανονικού.
  • Προσέξτε ώστε η εξωτερική μονάδα να μην είναι πολύ εκτεθειμένη στον ήλιο.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε την κουζίνα όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού προτιμήστε να μαγειρεύετε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

  • Η τοποθέτηση ανοιχτόχρωμων τεντών σε μπαλκόνια και παράθυρα αντανακλά μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας κατά τους θερινούς μήνες.
  • Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο χώρος είναι κλιματιζόμενος, με χρήση ανεμιστήρων οροφής, η κατανάλωση ενέργειας για το δροσισμό ενός χώρου μειώνεται κατά 28% έως 40%, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες όπου βρίσκεται το κτίριο. Ένας ανεμιστήρας οροφής έχει χαμηλό αρχικό κόστος, ενώ μόλις που καταναλώνει την ενέργεια που χρειάζεται ένας κοινός λαμπτήρας.

 



 

Κλείστε Ραντεβού

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
TUV CERTIFICATION TECHNIKI-EXPRESS.GR

Λοιπές Υπηρεσίες

Υδραυλικές Εγκαταστάσεις Επισκευές και Συντηρήσεις TECHNIKI-EXPRESS.GR

Υδραυλικές Εγκαταστάσεις Επισκευές Συντηρήσεις

Υδραυλικές Ανακαινίσεις TECHNIKI-EXPRESS.GR

Υδραυλικές Ανακαινίσεις

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ_TECHNIKI-EXPRESS.GR

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις

Τιμοκατάλογος